Školení

V rámci projektu za účasti našeho partnera proběhlo školení osob realizačního týmu a pedagogických pracovníků v oblasti moderních trendů v gastronomii.

Obsah vzdělávacího školení realizační tým:
- convenience a moderní technologie v Gastronomii v kuchařství a cukrářství, standardy v rámci stravovacích služeb EU a CZ
- vyřezávání z ovoce, sortiment a příprava exotického ovoce
- rauty třetího tisíciletí
- sushi, rýže a těstoviny různých tvarů a barev
- mini deserty
- design a čokoláda
- cukrářské hmoty a speciální úpravy pečiva z listového těsta
- příprava, modelování a foukání karamelu
- speciality darů moře
- pekárenské výrobky z celozrnné a šrotové mouky
- molekulární kuchyně, její historie a základy přípravy
- zdravá výživa, diety, bio výroba a trh. Diabetické a přidružené diety

Obsah vzdělávacího školení kuchař-číšník:
- moderní technologie v Gastronomii
- příprava zvěřiny
- příprava ryb a mořských plodů
- mexická torttila
- příprava moderních předkrmů
- speciální obsluha hostů
- těstoviny různých tvarů a barev
- bio výroba a trh

Obsah vzdělávacího školení cukrář-výroba:
- moderní technologie cukrářství
- cukrářské hmoty a speciální úpravy pečiva z listového těsta
- suroviny a směsi na přípravu náplní
- restaurační moučníky
- zdobení dortů
- příprava čokolády
- příprava, modelování a foukání karamelu
- suroviny pro dietní výrobky